Guvernul Indiei anunţă că va revoca statutul special al regiunii Kashmir

Guvernul federal al Indiei a anunţat luni că va revoca statutul special constituţional al regiunii Kashmirul indian şi că intenţionează să restructureze teritoriul disputat, relatează site-ul agenţiei Dpa.

1732 afișări
Imaginea articolului Guvernul Indiei anunţă că va revoca statutul special al regiunii Kashmir

Guvernul Indiei anunţă că va revoca statutul special al regiunii Kashmir

Articolul 370 din Constituţia Indiei, care oferă un statul special asupra teritoriilor Jammu şi Kashmir, va fi eliminat, a declarat ministrul indian al Afacerilor Interne, Amit Shah.

Statul urmează să fie "re-organizat" sau restructurat, a mai informat Shah, prezentând proiecte de lege în acest sens în faţa camerei superioare a Parlamentului.

Articolul 370 permite regiunii Kashmir să aibă propria sa constituţie, un steag separat şi independenţă în aproape toate domeniile cu excepţia afacerilor externe, apărării şi comunicaţiilor.

Partidul indian de guvernământ Bharatiya Janata s-a opus de-a lungul anilor statutului special şi a inclus eliminarea acestuia în toate campaniile sale.

Taguri:
india,
kashmir,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici