Atacul armat din Texas este considerat caz de terorism domestic

Autorităţile din Statele Unite tratează atacul armat produs sâmbătă într-un supermarket situat în statul american Texas, în urma căruia 20 de persoane au fost ucise, drept un caz de terorism domestic, conform Reuters.

849 afișări
Imaginea articolului Atacul armat din Texas este considerat caz de terorism domestic

Atacul armat din Texas este considerat caz de terorism domestic

John Bash, procurorul statului Texas, a transmis că autorităţile federale tratează masacrul drept un caz de terorism domestic. Autorităţile investighează momentan care a fost motivul atacului armat.

„Vom face acelaşi lucru pe care îl facem cu toţi teroriştii în această ţară, îi vom aduce în faţa justiţiei în mod sigur şi rapid”, a declarat Bash.

De asemenea, procurorul a transmis că atacul pare să fi fost „menit să intimideze populaţia civilă”.

Procurorii americani au transmis că suspectul principal, Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani, ar putea fi condamnat la pedeapsă cu moartea dacă va fi găsit vinovat.

Greg Abbott, guvernatorul statului american Texas, a anunţat iniţial că atacul armat ar putea fi considerat un incident motivat de ură, iar poliţia locală a transmis că există dovezi conform cărora incidentul a fost unul rasist.

Cel puţin 20 persoane au fost ucise într-un atac armat produs sâmbătă după-amiază într-un complex comercial din oraşul El Paso, situat în statul american Texas, un suspect fiind arestat preventiv. Poliţia a anunţat că 26 de persoane sunt rănite şi în prezent primesc atenţie medicală la spitalele din apropiere.

Taguri:
sua,
terorism,
texas

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici