Guvernul Irakului a fost restructurat, după o serie de proteste faţă de ineficienţa instituţională

Premierul Irakului, Haider al-Abadi, a dispus reducerea de la 33 la 22 a numărului membrilor Guvernului, după ce Parlamentul a aprobat o serie de reforme după proteste faţă de nivelul corupţiei şi situaţia serviciilor publice, informează site-ul agenţiei DPA.

85 afișări
Imaginea articolului Guvernul Irakului a fost restructurat, după o serie de proteste faţă de ineficienţa instituţională

Haider al-Abadi (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Al-Abadi a dizolvat trei funcţii de viceprim-ministru şi a combinat un număr de ministere.

În plus, portofoliul Drepturilor omului şi cel al Afacerilor pentru femei nu vor mai face parte din Guvern.

Mii de persoane au protestat recent la Bagdad şi în alte oraşe irakiene faţă de nivelul corupţiei şi faţă de ineficienţa serviciilor publice, în contextul penelor frecvente de electricitate.

Demonstraţiile au primit susţinerea ayatollahului Ali al-Sistani şi a miliţiilor şiite care joacă roluri importante în combaterea grupului terorist Stat Islamic.

Corupţia şi politicile deficitare ale fostului premier Nuri al-Maliki - înlocuit în septembrie - par să fi contribuit la ineficienţa serviciilor de securitate în faţa ofensivei islamiste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici