Hackerii nord-coreeni au furat documente clasificate privind planuri de război ale Seulului cu Phenianul - presă

Hackerii nord-coreeni au reuşit să sustragă sute de documente clasificate ale forţelor armate ale Seulului, inclusiv planuri operaţionale în caz de război cu Phenianul, informează site-ul postului France 24, citând presa sud-coreeană.

3544 afișări
Imaginea articolului Hackerii nord-coreeni au furat documente clasificate privind planuri de război ale Seulului cu Phenianul - presă

Rhee Cheol-Hee, un parlamentar sud-coreean, a declarat că, în cursul lunii septembrie, hackerii nord-coreeni au reuşit să obţină acces la reţeaua militară a Coreei de Sud şi au sustras 235 de gigabiţi de informaţii clasificate, a relatat cotidianul Chosun Ilbo.

Printre documentele sustrase se numără şi planuri operaţionale pentru uz în caz de război cu Coreea de Nord, inclusiv proceduri pentru "atacuri de decapitare" împotriva liderului nord-coreean Kim Jong Un, a mai precizat oficialul citat.

Rhee, membru al comisiei pentru Apărare din Parlamentul de la Seul, nu a putut fi contactat, însă cabinetul său a transmis că afirmaţiile sale au fost citate corect de cotidian.

Mai mult, hackerii au sustras documente despre exerciţiile militare anuale la care participă forţele sud-coreene şi cele americane, dar şi informaţii despre obiective militare cheie şi centrale electrice.

Un reprezentant oficial al Ministerului Apărării de la Seul a refuzat să confirme informaţiile, invocând aspectul sensibil al situaţiei.

Phenianul are o unitate de aproximativ 6.800 de specialişti în operaţiuni cibernetice, potrivit Coreei de Sud.

Se presupune că hackerii nord-coreeni ar fi efectuat o serie de atacuri cibernetice majore, vizând în special Coreea de Sud.

Un incident similar s-a petrecut în luna mai, atunci când autorităţile de la Seul au anunţat că Phenianul a reuşit pătrundă în reţeaua militară sud-coreeană, făsă să ofere mai multe detalii despre ce documente au fost sustrase.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici