Video Sfânta Parascheva | Cel mai mare pelerinaj ortodox din România a început la Iaşi: 6.000 de persoane aşteaptă să ajungă la racla cu moaştele sfintei

Cel mai mare pelerinaj ortodox din România a început, marţi dimineaţă, la Iaşi, peste 1.500 de persoane trecând deja pe la racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva.

1719 afișări

Mii de credincioşi din Voluntari au ajuns, în noaptea de luni spre marţi, la Iaşi, cu 150 de autocare.

În ultimii ani, pelerinii din sudul ţării vin în grupuri organizate în noaptea de dinaintea procesiunii de deschidere a sărbătorii.

Catedrala Mitropolitană era neîncăpătoare marţi dimineaţă, când sute de persoane aşteptau în rugăciune slujba oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Calinic Botoşăneanul, arhiepiscop al Iaşiului.

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost purtată pe umeri în jurul catedralei şi mai apoi aşezată spre închinare pe catafalcul special amenajat.

Elena Sabiuţă a aşteptat 24 de ore ca să se închine la Sfânta Paracheva. "Nu ne-au lăsat ca în alt an să stăm aici în curte să ascultăm slujba. Dar măcar am ajuns să îi mulţumesc Sfintei”, a spus femeia.

M-am rugat pentru sănătate, pentru copii, anul trecut când am venit nu credeam că mai ajung şi acum, dar Sfânta mi-a dat putere”, a spus o altă bătrână.

Aproximativ 6.000 de persoane aşteaptă la rând să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi la racla cu moaştele Sfintei Mironosiţe Tecla.

Ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva este 14 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici