Hawking îl critică pe Trump: Decizia preşedintelui poate împinge Terra spre a deveni ca planeta Venus, cu temperaturi de 250 de grade şi ploi cu acid sulfuric

Stephen Hawking l-a criticat, într-un interviu difuzat de BBC, pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru decizia de a retrage SUA din Acordul de la Paris, spunând că acest lucru ar putea cauza daune ireversibile mediului înconjurător.

2050 afișări
Imaginea articolului Hawking îl critică pe Trump: Decizia preşedintelui poate împinge Terra spre a deveni ca planeta Venus, cu temperaturi de 250 de grade şi ploi cu acid sulfuric

Stephen Hawking l-a criticat pe Donald Trump pe motiv că neagă dovezile privind schimbările climatice

”Suntem aproape de punctul în care procesul de încălzire globală devine ireversibil. Decizia lui Trump poate să împingă Terra dincolo de acest punct şi să devină ca planeta Venus, cu temperaturi de 250 de grade şi ploi cu acid sulfuric”, a declarat Hawking.

Hawking este de părere că schimbările climatice şi încălzirea globală sunt cele mai mari pericole cu care se confruntă lumea. El a adăugat că încă nu este prea tărziu pentru a se acţiona.

”Negând dovezile schimbărilor climatice şi prin retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris, Donald Trump va provoca daune ecologice care puteau fi evitate pe frumoasa noastră planetă, punând în pericol habitatul natural, al nostru şi al copiilor noştri”, a afirmat Hawking.

Efectul de seră de pe Venus a cauzat temperaturi atât de ridicate încât chiar şi plumbul s-ar topi pe suprafaţa sa, iar Hawking atrage atenţia că în aceeaşi situaţie ar putea ajunge şi Terra. În acest scenariu, Hawking crede că oamenii vor fi nevoiţi să părăsească această planetă.

”Mă tem că evoluţia a încorporat lăcomie şi agresivitate în genomul uman. Cea mai mare speranţă pentru supravieţuirea rasei umane ar fi formarea de colonii independente în spaţiu”, a adăugat omul de ştiinţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici