Hodorkovski se va întâlni cu soţia, la Berlin, iar familia s-ar putea stabili în Elveţia

Fostul magnat devenit critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski urmează să se întâlnească cu soţia sa şi cu cei trei copii, marţi, la Berlin, după zece ani petrecuţi în detenţie în Rusia, iar familia ar putea să se stabilească în Elveţia, anunţă purtătorul său de cuvânt.

1064 afișări
Imaginea articolului Hodorkovski se va întâlni cu soţia, la Berlin, iar familia s-ar putea stabili în Elveţia

Hodorkovski se va întâlni cu soţia, la Berlin, iar familia s-ar putea stabili în Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Familia domnului Hodorkovski soseşte astăzi. Nu s-au mai văzut de zece ani", a declarat Olga Pispanen.

Mihail Hodorkovski, care a anunţat că nu va mai reveni în Rusia, intenţionează să se mute în Elveţia, unde copiii lui merg la şcoală.

"Aşteaptă sosirea familiei. Vor discuta acest plan", adaugă purtătorul de cuvânt.

Hodorkovski a fost graţiat de preşedintele Vladimir Putin după zece ani petrecuţi în închisoare în Rusia.

Ministerul de Externe de la Berna a anunţat marţi după-amiază că Mihail Hodorkovski a depus o cerere pentru obţinerea unei vize Schengen necesară în Elveţia, cu valabilitatea de trei luni. "Mihail Hodorkovski a depus cererea la ambasada Elveţiei din Berlin pe 24 decembrie", conform unui comunicat al diplomaţiei elveţiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici