Holiday Inn: Românca nu a fost refuzată din cauza cetăţeniei. Existau suspiciuni privind rezervarea

Românca refuzată de un hotel din Marea Britanie prezenta suspiciuni în legătură cu rezervarea, care ulterior s-au dovedit nefondate, fără să fi fost respinsă din cauza naţionalităţii, anunţă Grupul hotelier Holiday Inn Express, potrivit PRWeek.

548 afișări
Imaginea articolului Holiday Inn: Românca nu a fost refuzată din cauza cetăţeniei. Existau suspiciuni privind rezervarea

Holiday Inn: Românca nu a fost refuzată din cauza cetăţeniei. Existau suspiciuni privind rezervarea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Holiday Inn Express nu tolerează discriminarea rasială; rezervarea nu a fost respinsă pe motive rasiale. Din nefericire, rezervarea domnişoarei Alexandra P., - din pură coincidenţă - prezenta indicii care au generat suspiciuni referitoare la situaţii tipice cu care hotelurile din zonă se confruntaseră. Hotelurile din zonă fuseseră sfătuite de poliţie să adopte politici care să identifice comportamente tipice suspecte în efectuarea rezervărilor. Angajaţii recepţiei au considerat că era necesară respingerea rezervării pe baza suspiciunilor referitoare la modul în care aceasta fusese efectuată, nu pe criterii rasiste. Recunoaştem că evaluarea a fost o eroare şi am încercat să luăm legătură cu domnişoara Alexandra P., pentru a-i prezenta scuze şi a rezolva situaţia", a comunicat grupul hotelier.

O româncă în vârstă de 22 de ani, Alecsandra P., a reclamat, potrivit presei britanice, că a fost refuzată de lanţul hotelier Holiday Inn Express, pe 6 iulie, pentru că a fost considerată prostituată. Lanţul hotelier a prezentat scuze pentru confuzia creată la rezervarea unei camere într-o unitate turistică din oraşul britanic Hull.

Românca susţine că recepţionerul hotelului i-a spus, după ce i-a verificat documentele: "Îmi pare rău, nu acceptăm români". Conform publicaţiei Hull Daily Mail, unitatea hotelieră ar fi introdus politici speciale după ce mai multe românce s-au prostituat în camere de hotel.

Ministerul român al Afacerilor Externe a făcut demersuri în legătură cu situaţia româncei căreia i-a fost refuzată cazarea la un hotel din Marea Britanie pe motiv de cetăţenie română, autorităţile britanice dând asigurări că este vorba despre un caz izolat. "MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament. (...) Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete", conform unui comunicat de presă a Ministerului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici