Hollande, Cameron şi Obama condamnă asasinarea celor trei adolescenţi israelieni

Preşedintele francez François Hollande, omologul său american Barack Obama şi premierul britanic David Cameron au condamnat, luni, asasinarea celor trei adolescenţi israelieni găsiţi morţi în Cisiordania, relatează AFP.

415 afișări
Imaginea articolului Hollande, Cameron şi Obama condamnă asasinarea celor trei adolescenţi israelieni

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Hollande şi-a exprimat "îngrijorarea faţă de multiplicarea violenţelor în ultimele zile în Cisiordania şi Fâşia Gaza".

"El condamnă, de asemenea, tirurile de rachete lansate din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian" şi "cere să fie făcut tot posibilul, pentru a evita noi victime şi riscul unei escaladări a violenţelor", potrivit unui comunicat al Preşedinţiei franceze.

La rândul său, premierul britanic a calificat asasinarea celor trei tineri israelieni drept "act terorist îngrozitor şi de neiertat".

El a dat asigurări că Marea Britanie "va fi alături de Israel în acţiunile sale vizând aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili" de asasinare, potrivit unui comunicat al Guvernului britanic.

De asemenea, preşedintele american a apreciat că asasinarea celor trei adolescenţi israelieni este "lipsită de sens".

"Statele Unite condamnă în termenii cei mai puternici acest act terorist comis împotriva unor adolescenţi inocenţi", a declarat Obama, citat într-un comunicat.

Cei trei adolescenţi israelieni dispăruţi în Cisiordania din 12 iunie au fost găsiţi morţi luni seară. Israelul afirmă că cei trei au fost răpiţi de o celulă a mişcării islamiste Hamas, ameninţând cu operaţiuni militare în Cisiordania şi Fâşia Gaza.

O reuniune de urgenţă a Cabinetului israelian de securitate este programată luni la ora 21.30 (21.30, ora României), la Ierusalim, fiind foarte probabil să se decidă o operaţiune militară contra mişcării islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza.

De asemenea, preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a convocat luni seara o reuniune de urgenţă a Autorităţii Palestiniene în legătură cu acest caz, a anunţat purtătorul său de cuvânt, Nabil Abu Rudeina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici