Hollande şi Merkel şi-au exprimat "preocuparea" faţă de continuarea confruntărilor în estul Ucrainei

Preşedintele francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel şi-au exprimat, sâmbătă după amiaza, "grava preocupare" faţă de "continuarea confruntărilor în Ucraina", în cursul unei convorbiri telefonice cu preşedintele rus Vladimir Putin.

126 afișări
Imaginea articolului Hollande şi Merkel şi-au exprimat "preocuparea" faţă de continuarea confruntărilor în estul Ucrainei

Hollande şi Merkel şi-au exprimat "preocuparea" faţă de continuarea confruntărilor în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei franceze, Hollande şi Merkel s-au declarat îngrijoraţi, în special, după atacul soldat cu 49 de morţi în rândul armatei ucrainene.

"Ei au subliniat că trebuie să fie create condiţii efective pentru o detensionare a situaţiei în regiune. Preşedintele francez şi cancelarul german i-au îndemnat pe separatişti să înceteze luptele şi s-au declarat în favoarea unei limitări a transferului de arme şi de combatanţi dinspre frontiera ruso-ucraineană", potrivit documentului citat.

Merkel, Hollande şi Putin au convenit asupra "necesităţii de a găsi un acord cu privire la modatlităţile de furnizare a gazelor din Rusia în Ucraina", menţionează Preşedinţia franceză.

Anterior, Hollande a anunţat că i-a prezentat omologului său ucrainean, Petro Poroşenko,"condoleanţe" în legătură cu atacul împotriva unui avion ucrainean.

Insurgenţi din estul Ucrainei au doborât, sâmbătă dimineaţă, un avion de transport militar ucrainean în zona oraşului Lugansk, omorând peste 49 de persoane.

"Teroriştii au tras focuri de armă în mod cinic şi trădător cu o mitralieră grea şi au atins avionul de tip IL-76 care transporta trupe şi care urma să aterizeze la Lugansk", a comunicat Ministerul ucrainean al Apărării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici