Hugo Chavez dezminte zvonurile privind deteriorarea stării sale de sănătate

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a dat asigurări joi că starea sa de sănătate evoluează "bine", dezminţind "zvonurile" privind deteriorarea acesteia, după care a apărut în faţa presei la Palatul prezidenţial din Caracas.

145 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez dezminte zvonurile privind deteriorarea stării sale de sănătate

Hugo Chavez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cotidianul de limbă spaniolă Nuevo Herald din Miami (Statele Unite) a dat asigurări, cu o zi înainte, că Chavez a fost internat de urgenţă, marţi dimineaţă, la spitalul militar din Caracas pentru insuficienţă renală şi că se află "într-o stare generală gravă", o informaţie dezminţită miercuri de ministrul venezuelan al Comunicaţiilor.

"Sunt bine, sunt în procesul zilnic de recuperare, care necesită multă disciplină, dar mă ţin de el. Sunt bine, în pofida faptului că în această noapte mi-am dat seama (...) că sunt lansate în continuare zvonuri, le cer venezuelanilor să nu ţină cont de zvonuri", a declarat Chavez, joi, într-o intervenţie telefonică la televiziunea publică VTV.

Preşedintele venezuelan a dat asigurări că nu s-a întâmplat "nimic anormal", criticând zvonurile care, în opinia lui, au ca scop să "genereze incertitudine".

În cursul după-amiezii, Chavez a apărut în faţa presei la palatul prezidenţial Mirafloresc cu o mănuşă şi o minge de base-ball în mână.

"Am mare chef să joc cu această minge, am furnicături în picioare (...) dar sunt aproape pregătit", a declarat Chavez, criticând "o campanie morbidă, grosolană şi inumană" împotriva lui.

Săptămâna trecută, preşedintele venezuelan s-a întors în ţara sa după ce a urmat o a patra serie de şedinţe de chimioterapie la Havana, pentru vindecarea cancerului de care suferă.

Chavez, singurul autorizat să vorbească despre starea sa de sănătate şi care păstrează secretul cu privire la natura exactă a cancerului de care s-a îmbolnăvit, a fost operat la 20 iunie la Havana de o tumoare malignă în zona pelviană.

El a urmat, în iulie şi august, în capitala cubaneză două serii de şedinţe de chimioterapie, iar pe cea de-a treia a urmat-o la începutul lui septembrie, la spitalul militar din Caracas. Pentru cea de-a patra serie s-a întors în Cuba.

În vârstă de 57 de ani, el intenţionează să se prezinte pentru un al treilea mandat de preşedinte la alegerile din octombrie 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici