Human Rights Watch, raport despre crimele de război săvârşite de ruşi în Ucraina

366 afișări
Imaginea articolului Human Rights Watch, raport despre crimele de război săvârşite de ruşi în Ucraina

Human Rights Watch, despre soldaţii ruşi au comis nenumărate încălcări în Ucraina

Human Rights Watch a prezentat raportul său anual în care analizează respectarea drepturilor omului în aproape 100 de ţări.
 
Potrivit raportului, invazia pe scară largă a lui Vladimir Putin în Ucraina în februarie şi atrocităţile care au urmat au ajuns rapid „în fruntea agendei mondiale privind drepturile omului în 2022”.
 
După ce trupele ucrainene au forţat retragerea militarilor ruşi din oraşul Bucha, din regiunea Kiev, la sfârşitul lunii martie, ONU a constatat că zeci de civili au fost victime, inclusiv în execuţii sumare, care sunt crime de război. „Acest model de atrocitate rusă s-a repetat de nenumărate ori”, se arată în raport. 
 
În timp ce autorii raportează laudă răspunsul ţărilor occidentale pentru primirea refugiaţilor ucraineni, ei au remarcat că „guvernele ar trebui să reflecteze asupra situaţiei în care s-ar fi aflat dacă comunitatea internaţională ar fi făcut un efort masiv pentru a-l trage la răspundere pe Putin mult mai devreme - în 2014, la începutul războiului din estul Ucrainei”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici