Ieşirea Marii Britanii din UE riscă să genereze "efecte grave" la nivel mondial, avertizează FMI

Eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană riscă să genereze "efecte grave la nivel regional şi global", avertizează Fondul Monetar Internaţional într-un raport citat de BBC News online.

2184 afișări
Imaginea articolului Ieşirea Marii Britanii din UE riscă să genereze "efecte grave" la nivel mondial, avertizează FMI

Ieşirea Marii Britanii din UE riscă să genereze "efecte grave" la nivel mondial, avertizează FMI

"Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar perturba relaţiile comerciale existente şi ar genera probleme majore atât pe plan intern, cât şi în Europa", subliniază FMI, notând că investitorii sunt preocupaţi deja de referendumul din 23 iunie.

FMI estimează în prezent o creştere a economiei britanice cu 1,9% anul acesta, comparativ cu prognoza de 2,2% anunţată în ianuarie.

"Însă o ieşire a Marii Britanii din UE ar afecta grav încrederea şi investiţiile, sporind volatilitatea pe pieţele financiare. Schimburile comerciale ar fi perturbate şi diminuate, la fel şi fluxurile financiare", subliniază Fondul Monetar Internaţional.

Premierul David Cameron a decis organizarea pe 23 iunie a unui referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici