Imagini cu civili morţi pe stradă în Mariupol, pe reţele de socializare în Ucraina

Au apărut imagini video din oraşul Mariupol, Ucraina, care arată cadavrele a peste 20 de civili care zac de-a lungul unui drum principal, potrivit BBC, care arată că imaginile au apărut pe reţele de socializare.

950 afișări
Imaginea articolului Imagini cu civili morţi pe stradă în Mariupol, pe reţele de socializare în Ucraina

Imagini cu civili morţi pe stradă în Mariupol, pe reţele de socializare în Ucraina

Videoclipurile, postate pe reţelele de socializare în ultimele zile, apar în contextul în care Organizaţia Naţiunilor Unite a confirmat că investighează sute de acuzaţii de ucidere a civililor în timpul invaziei din Ucraina.

Oraşul port Mariupol, situat în sudul ţării, a fost scena unor lupte intense între forţele ruse şi ucrainene în ultimele zile.

Potrivit BBC, există patru înregistrări video care arată cadavre care zac de-a lungul unei porţiuni de drum din Mariupol.

Într-unul dintre videoclipuri, au fost numărate 18 cadavre şi toate par să poarte haine civile, nefiind vizibile arme. Un cadavru este întins lângă o pungă de cumpărături într-o staţie de autobuz, iar altul lângă o maşină avariată.

În cele patru videoclipuri, aub fost numărate în total 23 de cadavre.

Videoclipurile arată, de asemenea, pagube produse clădirilor, cabluri electrice doborâte şi resturi pe şosea. De asemenea, pot fi văzuţi civili trecând pe lângă cadavre.

Toate înregistrările video sunt filmate în apropiere de Ilyich Iron and Steel Works din nordul Mariupol, potrivit BBC.

Cadavrele sunt aşezate de-a lungul Bulevardului Boika, care se află lângă uzină.

BBC a comparat clădirile, marcajele rutiere, staţiile de autobuz şi alte indicii vizuale observate în videoclipuri, cu imagini din satelit şi imagini stradale ale drumului. De exemplu, într-unul dintre videoclipuri, un cadavru este întins în faţa unui stâlp de iluminat şi a unei secţiuni de gard metalic distinctiv, în spatele căruia se află un zid alb şi o parte a uzinei Ilych. Această imagine corespunde aceluiaşi loc văzut pe Yandex street view.

Nu este clar când au fost filmate videoclipurile. Cu toate acestea, s-a constatat că cel mai vechi dintre cele aflate online a fost cel al reportajului ANNA News, care a fost încărcat pe 15 aprilie.

Cea mai veche apariţie este din 18 aprilie şi, respectiv, 19 aprilie.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), forţele ucrainene au deţinut controlul asupra zonei în care au fost filmate videoclipurile, până la 28 martie.

Acesta afirmă că forţele ruseşti au revendicat controlul acestei zone la 7 aprilie, dar notează, de asemenea, că Ministerul rus al Apărării a afirmat că sute de puşcaşi marini ucraineni s-au predat la uzina metalurgică Ilici la 13 aprilie.

Am cerut firmei americane Maxar imagini din satelit ale bulevardului Boika care să dateze din martie. Aceasta a furnizat una din 11 aprilie, dar în ea nu se vede clar niciun cadavru.

Mai mulţi trecători intervievaţi în înregistrările video au declarat că li s-a spus că victimele au fost ucise de un lunetist ucrainean, care viza persoanele care treceau pe drum.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mort,
civil,
mariupol

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici