Imaginile terifiante arată ce se întâmplă pe steaua noastră pe măsură ce se apropie de „maximul solar”

Un telescop solar puternic a capturat imagini ale suprafeţei solare care arată pete solare şi alte caracteristici în detaliu fără precedent

1020 afișări
Imaginea articolului Imaginile terifiante arată ce se întâmplă pe steaua noastră pe măsură ce se apropie de „maximul solar”

NSF/AURA/NSO

Cele opt imagini, publicate pe 19 mai, au fost realizate cu ajutorul telescopului solar Daniel K. Inouye al Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă, un telescop de 4 metri situat pe insula Maui din Hawaii.

Imaginile dezvăluie regiunile mai calme ale suprafeţei solare, în ciuda creşterii activităţii solare pe măsură ce se apropie maximul solar din iulie 2025, vârful ciclului solar de 11 ani. 

Petele solare sunt zone întunecate şi reci de pe suprafaţa soarelui unde câmpul magnetic este puternic şi pot fi de dimensiunea Pământului sau mai mari.

Petele solare sunt cauza erupţiilor solare şi a ejecţiilor de masă coronală - când plasma şi o parte a câmpului magnetic se desprind de atmosfera exterioară a soarelui, sau coroana, şi se împrăştie prin sistemul solar.

Aceste explozii energetice de la soare pot afecta comunicaţiile bazate pe sateliţi de pe Pământ, avertizează CNN.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici