Inaugurarea TGV-ului Ankara-Istanbul, afectată de un incient tehnic - FOTO

Primul tren de mare viteză (TGV) care asigură o legătură Ankara-Istanbul, la bordul căruia se afla şi premierul Recep Tayyip Erdogan, a fost nevoit să se oprească timp de o jumătate de oră, în urma unui incident tehnic care a avut loc pe traseul inaugurat vineri.

1350 afișări
Imaginea articolului Inaugurarea TGV-ului Ankara-Istanbul, afectată de un incient tehnic - FOTO

Inaugurarea TGV-ului Ankara-Istanbul, afectată de un incient tehnic

Trenul a fost oprit în apropiere de localitatea Izmit, lângă Istanbul, din cauza unor probleme la cabluri, au anunţat posturile turceşti de televiziune.

Ingineri s-au precipitat să rezolve problema, iar trenul şi-a reluat drumul către Istanbul, după această "haltă" forţată de aproximativ 30 de minute, care a provocat mare jenă autorităţilor turceşti, după ce acestea au fost nevoite să amâne succesiv proiectul în ultimii ani.

"În pofida tentativelor de sabotaj, blocajelor, întârzierilor, am încheiat construirea liniei şi am dat-o în folosinţă astăzi (vineri)", a declarat Erdogan, la Eskisehir, la jumătatea drumului dintre principalele oraşe turceşti.

Inaugurarea liniei are loc cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale de la 10 august, în care premierul candidează. Erdogan şi-a făcut campanie insistând asupra eforturilor în vederea îmbunătăţirii transporturilor în Turcia.

Erdogan, al cărui Partid pentru Justiţie şi Dezvoltare (AKP, islamo-conservator) domină viaţa politică de peste zece ani, depune eforturi să se prezinte ca omul care a transformat Turcia într-o ţară modernă, cu un nivel de trai comparabil cu cel al vecinilor europeni.

Reprezentantul căilor ferate turceşti Suleyman Karaman, citat de postul de televiziune NTV, a anunţat că o anchetă urmează să fie deschisă cu privire la incidentul de vineri, deoarece, susţine el, până în prezent nu s-a produs nicio problemă de acest tip.

Proiectul legăturii feroviare de mare viteză Istanbul-Ankara, cu o lungime de peste 500 de kilometri, a costat 4,25 miliarde de dolari. Început în 2003, imediat după venirea la putere a AKP, el a fost terminat abia 11 ani mai târziu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici