Incendiu de pădure violent în apropiere de Ierusalim

Un incendiu de pădure puternic a izbucnit miercuri după-amiaza în pădurea din Ein Kerem, în apropiere de Ierusalim, antrenând evacuarea a trei cartiere ale oraşului, înainte de a fi luat sub control după cinci ore, a anunţat poliţia.

122 afișări
Imaginea articolului Incendiu de pădure violent în apropiere de Ierusalim

Incendiu de pădure violent în apropiere de Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un incendiu a izbucnit în zona Ierusalimului, necesitând evacuarea a 200 de locuitori din trei cartiere, în Kiryat Yovel, Yad Vashem şi Ein Kerem", a declarat Micky Rosenfeld, un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene.

Sute de poliţişti, 35 de echipe de pompieri şi şase elicoptere pentru stingerea incendiului au fost mobilizaţi, a afirmat Rosenfeld, adăugănd că incendiul a fost stăpânit.

"Există pagube materiale, au fost afectate cel puţin zece locuinţe (...). Vom iniţia o anchetă pentru a afla cauzele acestui incendiu", a anunţat şeful pompierilor israelieni, căpitanul Shahar Ayalon.

Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului, situat în inima pădurii din Ierusalim a fost evacuat, ca "măsură de precauţie", însă nicio clădire nu a fost distrusă, a declarat Estee Yaariv, purtătorul de cuvânt al memorialului.

"Am auzit mai multe sirene de alertă, elicoptere ale pompierilor zburau deasupra noastră, iar fumul gros părea să ajungă la cer", a relatat o locuitoare a satului Ein Karem, în suburbia Ierusalimului.

Serviciile de salvare Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, au anunţat că incendiul s-a soldat cu trei răniţi, potrivit unui comunicat.

Mai multe incendii au izbucnit recent în apropiere de Ierusalim, ultimul având loc pe 17 iunie, când a fost afectat satul arab Abu Gosh, în nord-vestul Ierusalimului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici