Încercare de deturnare de fonduri destinate victimelor din Japonia

Escroci au trimis scrisori în numele Crucii Roşii britanice pentru a încerca să deturneze fonduri destinate victimelor seismului din Japonia, anunţă organizaţia de caritate, condamnându-i pe cei care încearcă "să profite de suferinţa umană".

31 afișări
Imaginea articolului Încercare de deturnare de fonduri destinate victimelor din Japonia

Încercare de deturnare de fonduri destinate victimelor din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pretinse apeluri ale Crucii Roşii circulă pe Internet, îndemnând oamenii să facă donaţii în conturi fictive, o acţiune care nu are absolut nicio legătură cu apelurile noastre în favoarea Japoniei", adaugă Crucea Roşie.

O anchetă a fost iniţiată în acest caz, iar contul suspect a fost închis.

"Noi nu le cerem niciodată oamenilor să facă transferuri bancare, ci doar donaţii pe site-ul nostru oficial sau la un număr de telefon", reaminteşte un reprezentant al filialei britanice a Crucii Roşii, Mark Astarita.

"Este incredibil că oamenii încearcă să profite de suferinţa umană şi să le ia oamenilor banii de care au nevoie", adaugă Crucea Roşie, precizând că autorii fraudelor recurg din ce în ce mai mult la "mijloace sofisticate".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici