Incident de securitate la sediul NSA: O persoană a murit, iar alta a fost rănită

Doi indivizi au încercat să pătrundă neautorizat în baza Fort Meade din Statele Unite, unde se află sediul Agenţiei pentru Securitatea Naţională (NSA), un suspect fiind împuşcat mortal de poliţie, iar al doilea rănit, anunţă autorităţile americane, citate de Fox News.

2615 afișări
Imaginea articolului Incident de securitate la sediul NSA: O persoană a murit, iar alta a fost rănită

Incident de securitate la sediul NSA: O persoană a murit, iar alta a fost rănită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit NBC, cei doi indivizi erau deghizaţi în femei, ei forţând cu maşina una dintre barierele amplasate la intrarea în baza Fort Meade (statul Maryland).

Un schimb de focuri a avut loc, iar unul dintre suspecţi a fost împuşcat mortal. Al doilea este rănit, a confirmat Poliţia comitatului.

În maşina suspecţilor au fost găsite arme de foc şi droguri.

Incidentul a avut loc la Cartierul general al Agenţiei pentru Securitatea Naţională (NSA), situat în baza Fort Meade, la 35 de kilometri nord-est de Washington DC.

Autorităţile au securizat zona şi încearcă să stabilească motivul atacului.

NSA a confirmat incidentul, fără a oferi detalii. "Ancheta este în curs, fiind preluată de Biroul Federal de Investigaţii", a declarat un purtător de cuvânt al instituţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici