INCIDENT la o centrală nucleară din estul Franţei, unde a fost sesizat fum

Fum a ieşit joi seară din incinta unei centrale nucleare în curs de desfiinţare la Isere, în estul Franţei, conform unor surse concordante. Incidentul s-a produs la centrala nucleară Superphenix, la Creys-Malville.

111 afișări
Imaginea articolului INCIDENT la o centrală nucleară din estul Franţei, unde a fost sesizat fum

INCIDENT la o centrală nucleară din estul Franţei, unde a fost sesizat fum (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

O alarmă automată a anunţat într-o zonă tehnică de 36 de metri pătraţi fumul din jurul unei conducte, iar, conform prefecturii din Isere, incidentul era sub control în jurul orei locale 21:00 (23:00, ora României).

Conform jandarmilor, incidentul, survenit puţin după ora 19:00 în această locaţie care adăpostea sodium, a provocat "fum puternic".

"Accidentul s-a produs în partea non-nucleară a instalaţiei şi nu au fost flăcări", a subliniat directoarea instalaţiei contactată prin telefon, Veronique Bouilly.

Fumul s-a produs la rezistenţele care încălzesc conductele de evacuare a sodiumului, a precizat Autoritatea pentru siguranţa nucleară (ASN) Rhone-Alpes.

Incidentul este fără consecinţe, a afirmat ASN Rhone-Alpes.

Centrala nucleară Superphenix de la Creys-Malville este în curs de desfiinţare. Lucrările trebuie să se încheie în 2025.

Guvernul socialistului Lionel Jospin a decis în iunie 1997 închiderea şi desfiinţarea centralei "din cauza costului excesiv".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici