Incidente între locuitorii turci şi refugiaţii sirieni la Istanbul

Poliţia turcă a intervenit în noaptea de duminică spre luni pentru a dispersa o manifestaţie a locuitorilor din Istanbul, ostili prezenţei refugiaţilor sirieni, un nou exemplu al tensiunilor tot mai mari generate de afluxul acestora în teritoriul turc.

235 afișări
Imaginea articolului Incidente între locuitorii turci şi refugiaţii sirieni la Istanbul

Incidente între locuitorii turci şi refugiaţii sirieni la Istanbul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei de presă private Dogan News, aceste incidente au izbucnit în momentul în care 300 de locuitori din cartierul Ikitelli, pe malul european al metropolei turce, înarmaţi cu bastoane şi cuţite au atacat vehicule aparţinând cetăţenilor sirieni.

Aceste atacuri au fost provocate de agresarea unei adolescente din cartier, atribuită unor tineri sirieni, a precizat Dogan.

Forţele de ordine au folosit grenade lacrimogene şi tunuri cu apă pentru dispersarea mulţimii furioase.

Postul de ştiri CNN-Türk a anunţat cel puţin cinci răniţi în rândul comunităţii siriene din cartier.

De câteva săptămâni, incidentele se multiplică între populaţia locală şi refugiaţii sirieni care au fugit de războiul civil din ţara lor, numărul lor fiind evaluat la circa 1,2 milioane de către autorităţile de la Ankara.

Agenţia guvernamentală turcă ce se ocupă de situaţii de urgenţă (Afad) estimează că doar 285.000 dintre ei sunt găzduiţi în tabere în apropiere de frontieră, ceilalţi fiind instalaţi în marile oraşe ale ţării.

La începutul lui august, au izbucnit violenţe la Gaziantep (sud) după uciderea unui proprietar de terenuri turc atribuită sirienilor, constrângând autorităţile să evacueze câteva mii de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici