INCIDENTUL ARMAT DIN FRANŢA: O fetiţă în vârstă de patru ani a fost găsită nevătămată după opt ore, în maşina în care au fost ucişi membrii familiei sale - VIDEO

O fetiţă în vârstă de patru ani a fost găsită nevătămată, în maşina în care au fost ucişi membrii familiei sale într-un atac soldat cu patru morţi în Haute-Savoie (estul Franţei), la opt ore după incident, deoarece scena crimei a fost "sigilată" în aşteptarea unor experţi de la Paris.

707 afișări
Imaginea articolului INCIDENTUL ARMAT DIN FRANŢA: O fetiţă în vârstă de patru ani a fost găsită nevătămată după opt ore, în maşina în care au fost ucişi membrii familiei sale - VIDEO

O fetiţă în vârstă de patru ani a fost găsită nevătămată la opt ore după incidentul armat din Franţa (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Victimele acestui atac au fost descoperite de un ciclist, miercuri, în jurul orei 15.50 (16.50 ora României) în maşina lor marca BMW, într-o parcare din pădurea situată în apropiere de comuna Chevaline. Fetiţa, în vârstă de patru ani, a fost găsită nevătămată aproape de miezul nopţii, respectiv la opt ore după producerea dramei, şi a luată în îngrijire.

"Aveam ordin să nu intrăm în vehicul pentru a nu modifica poziţionarea cadavrelor", a explicat pentru AFP locotenent-colonelul Benoît Vinnemann.

Tehnicienii de la Institutul de cercetare criminalistică al jandarmeriei naţionale (IRCGN), veniţi din Rosny-sous-Bois (Seine-Saint-Denis), erau aşteptaţi să efectueze analize tehnice, aşa cum se procedează în astfel de cazuri.

Jandarmii locali nu puteau să deschidă uşile maşinii de teamă că geamurile fisurate ale acesteia s-ar fi spart şi ar fi compromis în acest fel ancheta balistică.

Tehnicienii din cadrul IRCGN trebuie să calcueze în special toate traiectoriile gloanţelor pentru a realiza un model 3D al scenei crimei.

"Pompierii, tehnicienii, medicii s-au uitat în maşină prin toate găurile din geamuri dar nu au văzut-o pe micuţă. Copila, speriată, nu s-a mişcat deloc. A rămas la picioarele mamei sale", a explicat locotenent-colonelul Vinnemann.

Înainte de aceasta, un elicopter echipat cu o cameră de luat vederi cu senzor termic a survolat zona "pentru a vedea dacă mai sunt corpuri dar fetiţa nu a fost văzută deoarece forma o masă compactă cu mama ei", a adăugat el.

În jurul orei 23.00, jandarmii au aflat de la vecinii de camping ai victimelor că familia mai avea o fetiţă şi au reluat căutările cu elicopterul şi cu ajutorul câinilor.

Dar abia după ce au ajuns tehnicienii IRCGN şi după ce a fost deschisă maşina, aceasta a fost găsită nevătămată.

"Ea nu a fost rănită. Probabil a scăpat ascunzându-se", a declarat locotenent-colonelul Vinnemann.

Fetiţa a fost plasată sub protecţia forţelor de ordine, a anunţat Parchetul joi.

"Au fost luate toate măsurile de precauţie pentru ca (celel două fetiţe) să fie supravegheate, îngrijite şi protejate în cele mai bune condiţii posibile", a declarat procurorul din Annecy Eric Maillaud, referindu-se la fetiţa în vârstă de patru ani şi la sora ei mai mare, transferată în stare gravă la spitalul din Grenoble, şi a cărei viaţă nu este în pericol. El nu a precizat locul în care se află mezina familiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici