Informaţiile care au dus la uciderea lui Osama ben Laden, atribuite unor ţări pentru a evita răzbunări al-Qaida

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a declarat, marţi, că, în opinia sa, în acest moment toată lumea va încerca să "joace" cu privire la informaţiile care au dus la moartea lui ben Laden pe diverse spaţii pentru a contracara eventualele răzbunări ale reţelei al-Qaida.

1147 afișări
Imaginea articolului Informaţiile care au dus la uciderea lui Osama ben Laden, atribuite unor ţări pentru a evita răzbunări al-Qaida

Informaţiile care au dus la uciderea lui Osama ben Laden, atribuite unor ţări pentru a evita răzbunări al-Qaida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După părerea mea, în acest moment toată lumea va încerca să joace cu privire la informaţiile care au dus la moartea lui ben Laden pe diverse spaţii pentru a contracara eventualele răzbunări ale reţelei al-Qaida", a spus Norica Nicolai, comentând astfel informaţiile apărute în presa americană, privind existenţa unor închisori CIA în România.

Nicolai a spus că nu este pentru prima dată când apar informaţii privind existenţa unor închisori CIA în România, ea apreciind că acestea sunt speculaţii de presă.

"Cu siguranţă cei care ştiu foarte bine ce s-a întâmplat şi modul în care l-au interceptat, l-au monitorizat şi l-au prins sunt americanii. Speculaţiile de presă nu are rost să fie comentate. Nu e prima oară când apar astfel de speculaţii cu privire la România şi Polonia", a spus Nicolai.

Ea a precizat că, în mod cert, SUA nu puteau să declanşeze o astfel de operaţiune cum a fost cea în urma căreia ben Laden a fost capturat şi ucis dacă nu aveau informaţii din teatru, adică din Pakistan.

Nicolai a mai spus că nu exclude răzbunările teroriste, acestea fiind în tradiţia organizaţiei al-Qaeda.

"Fără îndoială, în tradiţia acestei organizaţii, răzbunările teroriste vor veni", a spus Nicolai.

Membrii al-Qaida care au furnizat informaţii ce au condus în final la uciderea liderului reţelei teroriste, Osama ben Laden, au fost interogaţi în închisori secrete ale CIA din România şi Polonia, a relatat CBS News.

Fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Paşcu a spus, la RFI, că România nu a găzduit centre secrete de detenţie ale CIA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici