Îngrijorare din partea SUA: Zona euro este expusă unui risc major. Europa s-ar putea confrunta cu proteste violente de amploare

Şeful Statului Major Interarme din SUA, generalul Martin Dempsey, avertizează că Europa s-ar putea confrunta cu proteste violente de amploare, pe fondul crizei economice, subliniind că "zona euro este expusă unui risc major", informează BBC News online.

1269 afișări
Imaginea articolului Îngrijorare din partea SUA: Zona euro este expusă unui risc major. Europa s-ar putea confrunta cu proteste violente de amploare

Îngrijorare din partea SUA: Zona euro este expusă unui risc major. Europa s-ar putea confrunta cu proteste violente de amploare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Suntem extraordinar de îngrijoraţi în legătură cu sănătatea şi viabilitatea euro pentru că, într-o anumită măsură, suntem expuşi", a explicat Dempsey în cadrul unui seminar organizat de Institutul Atlantic Council, cu sediul la Washington.

Şeful Statului Major Interarme al armatei americane a reamintit importanţa comerţului dintre Europa şi Statele Unite, dar şi "riscurile pe care le-ar comporta dezordinea civică şi destrămarea Uniunii Europene".

Dempsey nu este convins că măsurile luate vineri de Uniunea Europeană vor reuşi să menţină unită zona euro, avertizând că o destrămare ar avea consecinţe grave pentru Statele Unite.

"Zona euro se confruntă cu un risc major. Ştiu că au luat unele măsuri cu cei 17 membri ai zonei euro pentru a se alinia mai bine la nivel monetar şi fiscal. Dar este neclar, cel puţin pentru mine, dacă acesta este liantul care îi va menţine", a spus oficialul militar american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici