Institutul pentru Studiul Războiului: Putin încearcă să convingă Occidentul să trădeze Ucraina

Vladimir Putin încearcă să convingă Occidentul să trădeze Ucraina prin intermediul unor negocieri care exclud Kievul, arată o analiză a Institutul pentru Studiul Războiului.

864 afișări
Imaginea articolului Institutul pentru Studiul Războiului: Putin încearcă să convingă Occidentul să trădeze Ucraina

Institutul pentru Studiul Războiului: Putin încearcă să convingă Occidentul să trădeze Ucraina

Grupul de reflecţie cu sediul în SUA susţine că Putin a reformulat în mod deliberat războiul pe plan intern şi internaţional ca fiind o luptă împotriva Occidentului şi nu a Ucrainei, ceea ce îi oferă o mână mai puternică la masa negocierilor.

"Probabil că Putin încadrează în mod deliberat şi fals Ucraina ca fiind un pion fără acţiune în conflictul Rusia-Occident pentru a-şi masca obiectivele sale expansioniste şi maximaliste de a stabili un control rusesc complet şi efectiv asupra Ucrainei", a declarat think-tank-ul în ultima sa actualizare.

Acesta a afirmat că "intenţia lui Putin este de a negocia doar cu Occidentul despre viitorul Ucrainei în cadrul sferei de influenţă rusească".

ISW a adăugat că nu există niciun indiciu din comentariile sau declaraţiile recente ale lui Putin care să sugereze că ar fi interesat de negocieri de pace cu Ucraina însăşi.

ISW a avertizat asupra pericolelor care a apărea dacă Occidentul s-ar angaja în astfel de negocieri- orice subminare a regimului lui Zelenski ar putea avea consecinţe dezastruoase pentru regiune.

"Orice angajament occidental faţă de negocierile privind viitorul Ucrainei care ocoleşte Ucraina va semnala Rusiei că îşi poate impune voinţa asupra ţărilor pe care le consideră a fi în sfera sa de influenţă - incluzând potenţial Moldova şi Finlanda, despre care diverşi actori politici ruşi au început să stabilească condiţii informaţionale pentru viitoarele campanii".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici