Întrevedere istorică la Vatican: Despre ce au discutat Vladimir Putin şi Papa Francisc. Au fost şi teme sensibile | FOTO, VIDEO

Schimbările climatice şi crizele din Siria, Ucraina şi Venezuela au fost principalele teme ale discuţiei între Papa Francisc şi preşedintele rus Vladimir Putin, aflat joi într-o vizită în Italia şi la Vatican, informează agenţia de ştiri Dpa.

4179 afișări
Imaginea articolului Întrevedere istorică la Vatican: Despre ce au discutat Vladimir Putin şi Papa Francisc. Au fost şi teme sensibile | FOTO, VIDEO

Întrevedere de aproximativ o oră între Vladimir Putin şi Papa Francisc la Vatican pentru discuţii privind schimbările climatice, Siria, Ucraina şi Venezuela

Cei doi lideri au vorbit despre "chestiunea ecologică" şi despre "diverse teme legate de afacerile internaţionale curente, cu referire în mod particular la Siria, Ucraina şi Venezuela", se arată într-un comunicat al Vaticanului.

Totodată, în cadrul întrevederii, la care Putin a sosit cu o oră mai târziu, Suveranul Pontif a discutat cu liderul de la Kremlin şi despre "diverse chestiuni relevante vieţii Bisericii Catolice în Rusia", se precizează în comunicat.

La finalul întrevederii, Papa Francisc l-a îndemnat pe Putin să se roage pentru Suveranul Pontif, iar liderul rus i-a mulţumit pentru "o conversaţie foarte interesantă şi substanţială".

Aceasta a fost cea de-a treia întrevedere între cei doi lideri. În cei 19 ani de când se află la conducerea Rusiei, Vladimir Putin a avut şase audienţe cu trei suverani pontifi, informează agenţia de ştiri ANSA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici