Inundaţii devastatoare. Cel puţin 34 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren în Kenya

Ministrul de Interne din Kenya a anunţat că 29 de persoane au murit în urma unei alunecări de de teren, numărându-se printre cele 34 de persoane care şi-au pierdut viaţa sâmbătă, pe fondul inundaţiilor din ţara din estul Africii, potrivit Associated Press.

314 afișări
Imaginea articolului Inundaţii devastatoare. Cel puţin 34 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma alunecărilor de teren în Kenya

Cel puţin 34 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren în Kenya

Ploile abundente au declanşat inundaţii în timpul nopţii de sâmbătă în vestul Kenyei. Secretarul Cabinetului de Interne, Fred Matiangi, a declarat că 17 persoane au murit în urma unei alunecări de teren în satul Takmal din districtul Pokot Central, în timp ce alte 12 şi-au pierdut viaţa din cauza alunecărilor de teren din satele Parua şi Tapach din regiunea Pokot de Sud.

Alte cinci persoane au murit după ce maşina în care se aflau a fost luată de ape pe drumul dintre Kitale şi Lodwar după ce două râuri au ieeţit din matcă, a declarat comisarul regional Apollo Okello, din Pokot de Vest.

Matiangi a spus că guvernul a trimis elicoptere militare şi de poliţie pentru a ajuta cei afectaţi de inundaţii, dar amploarea dezastrului nu este încă cunoscută.

„În timp ce eforturile de salvare şi recuperare rămân prioritare, o evaluare completă a amplorii dezastrului continuă să fie o provocare din cauza condiţiilor meteo dure”, a spus el.

Peste 1 milion de persoane din estul Africii au fost afectate de inundaţii după ploi mai abundente decât cele normale. Ultimele decese din Kenya duc la 72 de persoane care au murit într-o lună şi jumătate din cauza inundaţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
kenya,
inundaţii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici