INUNDAŢII ÎN Colorado: Bilanţul victimelor a ajuns la şapte morţi

Şapte persoane au murit în cele mai grave inundaţii înregistrate în statul american Colorado (vest), au anunţat autorităţile luni, în timp ce condiţiile meteorologice păreau să se amelioreze.

124 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII ÎN Colorado: Bilanţul victimelor a ajuns la şapte morţi

INUNDAŢII ÎN Colorado: Bilanţul victimelor a ajuns la şapte morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ploile torenţiale care s-au abătut fără oprire de săptămâna trecută s-au oprit lăsând loc unei vremi închise, permiţând celor 21 de elicoptere să îşi reia activitatea.

"Sperăm să profităm de vreme pentru a efectua operaţiuni de salvare", a declarat Micki Trost din cadrul serviciilor de salvare din Colorado, citat de Denver Post.

Cinci echipe ale Agenţiei federale pentru managementul catastrofelor (FEMA) vor oferi asistenţă sutelor de salvatori care încearcă să dea de urma a sute de persoane despre care nu se mai ştie nimic.

Duminică, autorităţile au avansat numărul de 1.253 de persoane dispărute.

Potrivit autorităţilor, este posibil ca multe dintre ele să nu fi putut da vreun semn, rupte de lume de pene de electricitate şi la reţele de telefonie mobilă.

Nick Grossman, din cadrul serviciilor de urgenţă din Boulder, regiunea cea mai afectată de intemperii, a declarat pentru AFP că şapte persoane au murit în urma inundaţiilor. "Această cifră ne-a fost confirmată de FEMA", a declarat el.

Ploaia a început miercuri seară să inunde acest stat format din câmpii şi munţi înalţi, atingând un cumul de 18,3 centimetri în 15 ore în oraşul universitar Boulder.

Peste 1.500 de case au fost distruse şi peste 17.000 afectate, potrivit serviciilor de urgenţă din Colorado.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici