Inundaţii în Japonia: Cel puţin zece persoane au murit - FOTO

Cel puţin zece persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale din estul Japoniei, iar alte trei persoane sunt date dispărute, la doar două săptămâni după ce regiunea a fost lovită de un taifun, a informat sâmbătă postul NHK, citat de Reuters.

231 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Japonia: Cel puţin zece persoane au murit - FOTO

Inundaţii în Japonia: Cel puţin zece persoane au murit

Vineri, mai multe alunecări de teren au afectat prefecturile Chiba şi Fukushima, din estul şi nord-estul ţării, după cea de-a treia furtună înregistrată în ultimele şase săptămâni. În anumite zone, cantităţile de precipitaţii au depăşit valorile normale pentru o lună întreagă în doar jumătate de zi.

Mai multe ordine de evacuare au fost emise de către autorităţi. Sute de cetăţeni se află în adăposturi, iar circulaţia feroviară a fost suspendată. De asemenea, mai multe şosele au fost închise din cauza inundaţiilor şi peste 4.700 de locuinţe nu sunt alimentate cu apă potabilă.

Premierul Shinzo Abe a convocat o reuniune de urgenţă sâmbătă, în cadrul căreia a cerut echipelor de intervenţie să îşi intensifice acţiunile de salvare.

Autorităţile japoneze au avertizat asupra posibilităţii ca inundaţiile şi alunecările de teren să continue să se producă, mai ales în regiunile afectate acum două săptămâni de taifunul Hagibis, care a provocat moartea a cel puţin 88 de persoane şi rănirea altor 300.

Taguri:
japonia,
inundaţii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici