Irakul ameninţă că ar putea contracara militar intervenţiile Turciei pe teritoriul irakian

Armata irakiană ar putea interveni pentru a contracara intruziunile militare turce în nordul Irakului, avertizează ministrul irakian de Externe, Ibrahim al Djaafari, citat de ziarul Le Figaro.

3821 afișări
Imaginea articolului Irakul ameninţă că ar putea contracara militar intervenţiile Turciei pe teritoriul irakian

Irakul ameninţă că ar putea contracara militar intervenţiile Turciei pe teritoriul irakian

"Dacă nu va exista altă soluţie în afara celei militare, vom adopta această soluţie militară. Dacă suntem obligaţi să luptăm pentru apărarea suveranităţii şi resurselor noastre, o vom face", a declarat ministrul irakian de Externe, Ibrahim al Djaafari.

Armata turcă a trimis recent 150 de militari la baza Bashika, situată în nordul Irakului, Administraţia de la Bagdad acuzând Turcia de încălcarea suveranităţii irakiene şi sesizând Consiliul de Securitate ONU.

În acest context, o parte din militarii turci au fost transferaţi la o altă bază din Kurdistanul irakian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici