Serghei Lavrov: Statele Unite folosesc NATO ca instrument de influenţă în Europa

Statele Unite folosesc Alianţa Nord-Atlantică drept instrument pentru exercitarea influenţei în Europa, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit site-ului agenţiei TASS.

1310 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Statele Unite folosesc NATO ca instrument de influenţă în Europa

Serghei Lavrov: Statele Unite folosesc NATO ca instrument de influenţă în Europa (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Americanii vor să aibă o influenţă puternică asupra Europei, iar Alianţa Nord-Atlantică este cel mai puternic instrument în acest sens", a declarat Serghei Lavrov într-un interviu acordat postului tv Zvezda.

"După destrămarea Uniunii Sovietice şi a Tratatului de la Varşovia, NATO a avut iniţial o stare euforică, apoi a căutat obiectivul existenţial de atunci înainte", a adăugat Lavrov.

"Iar Alianţa Nord-Atlantică nu doar că s-a menţinut, ba chiar s-a extins spre Est", a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Relaţiile NATO-Rusia au continuat să se deterioreze în cursul anului 2015, tensiunile atingând cote maxime după doborârea unui bombardier rus de către Turcia, pe fondul disensiunilor generate de conflictele din Ucraina, din Siria, de sistemul antibalistic din România şi de extinderea Alianţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici