Iranul a condamnat la moarte un presupus colaborator al Mossad în legătura cu asasinarea unor oameni de ştiinţă

Teheranul a condamnat la moarte o persoană găsită vinovată că ar fi oferit informaţii agenţiei de spionaj israeliene Mossad, astfel ajutând la asasinarea unor oameni de ştiinţă care lucrau la programul nuclear iranian, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

1323 afișări
Imaginea articolului Iranul a condamnat la moarte un presupus colaborator al Mossad în legătura cu asasinarea unor oameni de ştiinţă

Iranul a condamnat la moarte un presupus colaborator al Mossad în legătura cu asasinarea unor oameni de ştiinţă

Autorităţile iraniene nu au dezvăluit identitatea condamnatului, însă organizaţia Amnesty International a anunţat că Ahmadreza Djalali, un doctor iranian care a studiat în Suedia, a fost condamnat la moarte pentru spionaj împotriva Teheranului.

"Persoana a avut câteva întâlniri cu Mossad şi le-a oferit informaţii sensibile despre obiectivele militare şi nucelare ale Iranului în schimbul banilor şi dreptului de reşedinţă în Suedia", a comunicat un procuror iranian.

Cel puţin patru oameni de ştiinţă au fost ucişi între 2010 şi 2012, Teheranul afirmând că asasinatele ar fi avut drept scop să saboteze programul nucelar iranian. Un bărbat, acuzat că ar fi avut legături cu Israelul, a fost spânzurat în anul 2012 pentru aceste asasinate.

Suedia a condamnat decizia justiţiei iraniene, a declarat Margot Wallstrom, ministrul de Externe de la Stockholm.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici