Iranul anunţă că participă la negocierile de la Viena pe tema crizei din Siria

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif urmează să participe la negocierile internaţionale pe tema crizei din Siria care au loc la sfârşitul săptămânii la Viena, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Guvernului, relatează BBC News online.

1068 afișări
Imaginea articolului Iranul anunţă că participă la negocierile de la Viena pe tema crizei din Siria

Iranul anunţă că participă la negocierile de la Viena pe tema crizei din Siria

Va fi pentru prima dată când Iranul - un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad - va participa la asemenea negocieri.

Anterior, Statele Unite au anunţat că o invitaţie la reuniune a fost transmisă Iranului.

La negocieri mai urmează să participe şefii diplomaţiilor din Statele Unite, Rusia, Arabia Saudită şi Turcia.

Oficiali din Egipt, Irak şi Liban ar putea, de asemenea, să fie implicaţi, potrivit unor surse diplomatice ruse.

Anterior, Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, a îndemnat, într-o conferinţă de presă, la o "extindere a dialogului" cu privire la Siria.

Iranul ar fi cheltuit miliarde de dolari, în ultimii patru ani, pentru a sprijini Guvernul al-Assad, furnizându-i consilieri militari şi subvenţii pentru armament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici