Iranul se teme de "voinţa poporului său", afirmă Casa Albă, după evenimentele din Egipt

Casa Albă a afirmat vineri că regimul islamic iranian se teme de "voinţa poporului său", după manifestaţiile populare fără precedent care au condus la demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak.

28 afișări
Imaginea articolului Iranul se teme de "voinţa poporului său", afirmă Casa Albă, după evenimentele din Egipt

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Robert Gibbs, a apreciat că liderii iranieni par îngrijoraţi de o contagiune a evenimentelor din Egipt în ţara lor, subliniind că autorităţile de la Teheran procedează la arestări, blochează accesul la Internet şi presa internaţională.

"Guvernul iranian trebuie să le permită iranienilor să beneficieze de aceleaşi drepturi de întrunire paşnică şi de posibilitatea de a-şi comunica aspiraţiile" ca în Egipt, a afirmat Gibbs.

Puterea iraniană pare că "se teme de voinţa poporului său", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, în vârstă de 82 de ani, a renunţat la funcţie vineri şi a transferat puterea armatei egiptene, după 18 zile de contestare, provocând o explozie de bucurie în ţara pe care a condus-o aproape 30 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici