ISIS face victime în Afganistan: Şapte persoane, membre ale unui grup etnic afgan, răpite şi ucise brutal de jihadişti

Militanţi ai grupării Stat Islamic au răpit şi au ucis şapte oameni, inclusiv trei femei, membri ai grupării etnice Hazara, în provincia afgană Zabul, a declarat duminică un oficial, relatează agenţia Reuters în pagina electronică.

736 afișări
Imaginea articolului ISIS face victime în Afganistan: Şapte persoane, membre ale unui grup etnic afgan, răpite şi ucise brutal de jihadişti

ISIS face victime în Afganistan: Şapte persoane, membre ale unui grup etnic afgan, răpite şi ucise brutal de jihadişti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/Hepta)

Ghulam Jilani Farahi, şeful adjunct al poliţiei din Zabul, a spus că forţele de ordine au găsit victimele, care au fost răpite pe data de 1 octombrie din satul Rasani din districtul Gelan, provincia Ghazni.

"Luptătorii Daesh (ai grupării Stat Islamic-n.r.) i-au ucis brutal pe aceşti oameni, iar trupurile lor au fost transportate în spitalul din districtul Shah Joi", a declarat prin telefon Farahi.

Victimele erau membri ai grupării etnice Hazara, a spus Farahi, adăugând că poliţia desfăşoară o anchetă.

Lupte grele între militanţii din ambele grupări s-au desfăşurat în alte trei districte din provincie, fiind ucişi 60 de luptători SI şi 15 talibani, a spus Farahi.

În regiune se desfăşoară lupte între această grupare şi insurgenţii talibani. Grupuri asociate cu organizaţia Stat Islamic şi-au intensificat incursiunile în Afganistan în ultimii ani, atrăgând luptători şi sprijin din partea membrilor dezamăgiţi ai mişcării talibanilor.

Aceste grupuri au desfăşurat lupte cu forţele guvernamentale şi cu talibanii, încercând să obţină supremaţia insurgenţei islamiste, a cărei ascensiune a generat îngrijorări în afara Afganistanului, comandanţii americani spunând că această mişcare este un motiv pentru a întârzia retragerea trupelor.

Uciderea celor şapte persoane subliniază extinderea violenţei exercitate asupra civililor, în contextul în care securitatea se deteriorează în Afganistan, subliniază sursa citată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici