ISIS plănuia unui atac în Istanbul: Nouă presupuşi membri ai organizaţiei teroriste au fost arestaţi în Turcia

Autorităţile turce au arestat nouă persoane, presupuşi membri ai organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), care plănuiau un atac sinucigaş cu bombă asupra sediului unui partid politic din Islanbul, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

409 afișări
Imaginea articolului ISIS plănuia unui atac în Istanbul: Nouă presupuşi membri ai organizaţiei teroriste au fost arestaţi în Turcia

ISIS plănuia unui atac în Istanbul: Nouă presupuşi membri ai organizaţiei teroriste au fost arestaţi în Turcia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Biroul guvernatorului din provincia Gaziantep, din sud-estul Turciei, în care au avut loc arestările a anunţat, marţi, că suspecţii se află în custodia autorităţilor locale.

Poliţia locală din Gaziantep a arestat, vineri, doi suspecţi după o urmărire cu maşini, iar alţi şapte au fost reţinuţi în razii ale poliţiei.

"Membrii grupului au fost prinşi cu grenade, explozibili, arme şi autoturisme pe care urmau să le folosească în atac. Atacurile sângeroase, care au avut scopul de a crea o atmosferă de frică şi haos înaintea alegerilor parlamentare de duminică, au fost prevenite", a precizat conducerea provinciei Gaziantep.

În urma alegerilor generale de duminică din Turcia, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a obţinut o majoriate parlamentară în condiţiile în care rata de susţinere a partidului a scăzut la alegerile din iunie.

Turcia a efectuat operaţiuni militare împotriva militanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria, iar preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, fondatorul AKP, a precizat că operaţiunile împotriva militanţilor SI şi kurzi vor continua şi după scrutinul de duminică.

Biroul guvernatorului din Gaziantep a precizat că suspecţii plănuiau un atac asupra sediului unui partid politic neidentificat în Istanbul, atentat ordonat de un membru de top al SI din Siria.

Săptămâna trecută, procurorii turci au anunţat că există dovezi puternice potrivit cărora o celulă a organizaţiei teroriste Stat Islamic din Gaziantep se află în spatele dublului atentat din Ankara, din 10 octombrie, soldat cu moartea a peste 100 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici