Iulia Timoşenko ar putea recunoaşte rezultatul alegerilor prezidenţiale

Premierul ucrainean şi candidat perdant al alegerilor prezidenţiale din Ucraina, Iulia Timoşenko, ar putea recunoaşte miercuri sau joi rezultatele alegerilor prezidenţiale şi şi-ar putea anunţa intrarea în opoziţie, relatează Interfax Ukraine, în pagina electronică.

28 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko ar putea recunoaşte rezultatul alegerilor prezidenţiale

Iulia Timoşenko ar putea recunoaşte rezultatul alegerilor prezidenţiale, declară un parlamentar (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

"Cred că în zilele următoare, poate azi sau mâine, pe baza informaţiilor analizate de avocaţii formaţiunii, Iulia Timoşenko va face o declaraţie. Aş putea spune că aceasta ar putea fi recunoaşterea (rezultatului) alegerilor şi trecerea în opoziţie", a declarat miercuri, la Kiev, parlamentarul Sviatoslav Oliinik, din cadrului Blocului Iulia Timoşenko.

După numărarea tuturor voturilor, Viktor Ianukovici a obţinut 48,95 la sută din voturi (12.481.268 de voturi) la turul doi al alegerilor prezidenţiale din 7 februarie, în timp ce Iulia Timoşenko a obţinut 45,47 la sută (11.593.340 de voturi).

Un total de 4,36 la sută din voturi (1.113.051 de persoane) au votat împotriva ambilor candidaţi, a anunţat miercuri centrul de presă al Comisiei Electorale Centrale.

Diferenţa dintre cei doi candidaţi este de 3,48 puncte procentuale, prezenţa la votul din 7 februarie fiind de 69,07 la sută.

Comisia primeşte în prezent rezultatele voturilor pe documente ştampilate şi semnate de preşedinţii comisiilor locale şi regionale.

Conform legii, Comisia Electorală Centrală trebuie să anunţe rezultatele finale oficiale ale votului cel târziu la 17 februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici