Janet Yellen îndeamnă China să coopereze mai mult în domeniul finanţării climatice

Secretarul american al Trezoreriei spune că Beijingul ar putea avea un impact mai mare la nivel global dacă ar colabora cu instituţiile mondiale pentru climă

169 afișări
Imaginea articolului Janet Yellen îndeamnă China să coopereze mai mult în domeniul finanţării climatice

Janet Yellen îndeamnă China să coopereze mai mult în domeniul finanţării climatice

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a presat China să facă mai mult pentru a sprijini instituţiile internaţionale care contribuie la finanţarea iniţiativelor ecologice din întreaga lume, îndemnând la o cooperare mai strânsă în abordarea "ameninţării existenţiale" a încălzirii globale.
 
"Finanţarea pentru climă ar trebui să fie direcţionată în mod eficient şi eficace", a declarat Yellen sâmbătă, la Beijing, în timpul unei întâlniri cu experţi chinezi şi internaţionali în domeniul finanţării durabile. "Cred că, dacă China ar sprijini instituţiile multilaterale existente în domeniul climei, precum Fondul verde pentru climă şi fondurile de investiţii în domeniul climei, alături de noi şi de alte guverne donatoare, am putea avea un impact mai mare decât în prezent."
 
"În calitate de cei mai mari emiţători de gaze cu efect de seră din lume şi cei mai mari investitori în energie regenerabilă, avem atât responsabilitatea comună - cât şi capacitatea - de a deschide calea", a declarat Yellen, subliniind un domeniu cheie de cooperare în ciuda relaţiilor bilaterale dificile.
 
"Schimbările climatice se află în fruntea listei provocărilor globale, iar Statele Unite şi China trebuie să colaboreze pentru a aborda această ameninţare existenţială", a spus ea.
 
Pe lângă colaborarea în domeniul climei, Yellen a declarat, în cadrul unei întâlniri de vineri cu premierul chinez Li Qiang, că este esenţial ca Washingtonul şi Beijingul să comunice îndeaproape cu privire la afacerile economice şi financiare globale - depunând în acelaşi timp eforturi comune în ceea ce priveşte provocările internaţionale, cum ar fi reducerea datoriilor, relatează The Guardian.
 
Discuţiile de sâmbătă ale lui Yellen urmează unor întâlniri cu întreprinderile americane, care şi-au exprimat o serie de preocupări cu privire la China, de la concurenţa loială cu întreprinderile locale, la reducerea schimburilor interumane şi la un climat de afaceri incert în contextul unei represiuni în materie de securitate naţională.
 
Orice îmbunătăţire a relaţiilor dintre SUA şi China va ajuta companiile americane de acolo, va îmbunătăţi sentimentul de investiţii şi va crea mai multe oportunităţi de cooperare, a declarat pentru AFP Michael Hart, preşedintele Camerei de Comerţ Americane în China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici