Japonezii şi chinezii îl preferă pe Barack Obama în scrutinul prezidenţial din SUA

Japonezii şi chinezii ar vota cu Barack Obama în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, sancţionându-l pe Mitt Romney pentru criticile la adresa celor două superputeri asiatice.

147 afișări
Imaginea articolului Japonezii şi chinezii îl preferă pe Barack Obama în scrutinul prezidenţial din SUA

Japonezii şi chinezii îl preferă pe Barack Obama în scrutinul prezidenţial din SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 86 la sută dintre japonezi ar vota cu Barack Obama, la fel ca şi 63 la sută dintre chinezi, conform sondajului efectuat în septembrie şi octombrie de Institutul Ipsos Hong Kong.

"Asia este în întregime în favoarea unei victorii a lui Barack Obama, însă susţinerea pentru Romney este mai mare în China decât în Japoania", notează directorul-adjunct al Ipsos Hong Kong, Andrew Lam.

"Este posibil ca poziţiile tranşante ale lui Romney în probleme monetare şi comerciale, precum şi intenţia de a consolida prezenţa militară în zona Pacificului să fi jucat un rol în acest sens", explică expertul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici