Japonia evacuează 24 de specialişti din Africa de Vest, din cauza epidemiei de Ebola

Japonia a decis să-şi evacueze cei 24 de specialişti care activează în prezent în Guineea, Liberia şi Sierra Leone, din cauza febrei hemoragice Ebola care face ravagii în Africa de Vest şi care a depăşit pragul de 1.000 de victime potrivit OMS.

72 afișări
Imaginea articolului Japonia evacuează 24 de specialişti din Africa de Vest, din cauza epidemiei de Ebola

Japonia evacuează 24 de specialişti din Africa de Vest, din cauza epidemiei de Ebola (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Evacuarea se va încheia în câteva zile", a anunţat marţi Yuho Hayakawa, un purtător de cuvânt al Agenţiei japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA).

"Niciunul (dintre specialişti) nu prezintă simptomele (bolii) şi niciunul dintre ei nu s-a aflat în situaţii de risc, şi anume în contact cu bolnavi", a precizat el.

Cei 24 de specialişti activează în domeniile agriculturii, sănătăţii şi construcţiilor.

Anunţul repatrierii specialiştilor japonezi intervine în contextul în care opt agenţi chinezi în domeniul sănătăţii au fost plasaţi în carantină în Sierra Leone, după ce au acordat îngrijiri unor bolnavi infectaţi cu Ebola.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici