Jens Stoltenberg speră că NATO va transmite un mesaj "pozitiv" privind relaţia cu Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat încrezător, marţi, că liderii statelor NATO, reuniţi în Lituania, vor transmite un mesaj "pozitiv" Ucrainei, avertizând însă că prioritatea este menţinerea suveranităţii ţării, în contextul invaziei militare ruse.

78 afișări
Imaginea articolului Jens Stoltenberg speră că NATO va transmite un mesaj "pozitiv" privind relaţia cu Ucraina

Jens Stoltenberg speră că NATO va transmite un mesaj "pozitiv" privind relaţia cu Ucraina

"Suntem cu toţii de acord că cea mai importantă sarcină acum este să ne asigurăm că Ucraina prevalează ca naţiune suverană independentă în Europa. Deci, cel mai important lucru pe care îl putem face este să continuăm să furnizăm arme, muniţie şi susţinere militară Ucrainei, pentru că, dacă Ucraina nu va prevala ca naţiune, ca naţiune democratică în Europa, nu se mai poate discuta deloc despre garanţii de securitate sau despre apartenenţa la NATO. În privinţa apartenenţei, vom transmite un mesaj clar, un mesaj pozitiv privind drumul înainte. Textul comunicatului va fi făcut public peste câteva ore, când toţi aliaţii vor conveni asupra conţinutului. Dar mă aştept ca aliaţii să fie de acord asupra unui mesaj clar privind necesitatea aducerii Ucrainei mai aproape de NATO, asigurând interoperabilitatea forţelor militare şi prin eliminarea de către Consiliul NATO-Ucraina a cerinţelor din Planul de acţiune pentru integrare", a declarat Jens Stoltenberg.

Statele Unite şi Germania au semnalat că se opun stabilirii unui termen concret pentru admiterea Ucrainei în NATO, astfel că formula declaraţiei finale va fi dificil de găsit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici