Jeremy Corbyn îl acuză pe Trump de interferenţă în politica internă a Marii Britanii

Liderul opoziţiei britanice, Jeremy Corbyn, a declarat sâmbătă că afirmaţiile preşedintelui american Donald Trump, care îl susţine pe conservatorul Boris Johnson pentru a deveni următorul prim-ministru, este o "ingerinţă inacceptabilă" în politica internă a Marii Britanii, relatează Reuters.

888 afișări
Imaginea articolului Jeremy Corbyn îl acuză pe Trump de interferenţă în politica internă a Marii Britanii

Jeremy Corbyn îl acuză pe Trump de interferenţă în politica internă a Marii Britanii

Într-un interviu acordat cotidianului The Sun, înainte de vizita de stat de trei zile în Marea Britanie care va avea loc săptămâna viitoare, Trump a spus despre fostul ministru de Externe: "Cred că Boris ar face o treabă foarte bună. Cred că ar fi excelent".

Alţi parlamentari conservatori înscrişi în cursa pentru funcţia de premier al Marii Britanii au căutat sprijinul său, a spus el, în afară de secretarul de stat pentru Mediu, Michael Gove, care a criticat poziţia lui Trump faţă de Iran.

Veteranul socialist Corbyn, care a refuzat invitaţia de a participa la un banchet de stat cu Trump în timpul vizitei, a declarat: "Încercarea preşedintelui Trump de a decide cine va fi viitorul prim-ministru al Marii Britanii este o ingerinţă total inacceptabilă în democraţia ţării noastre".

El a adăugat într-o declaraţie, sâmbătă: "Următorul prim-ministru nu ar trebui să fie ales de preşedintele american, nici de 100.000 de membri conservatori nereprezentativi, ci de poporul britanic în cadrul unor alegeri generale".

După ce a eşuat de trei ori în acest an pentru a obţine sprijinul parlamentului pentru planul de a părăsi Uniunea Europeană, premierul Theresa May a declarat săptămâna trecută că va demisiona din funcţia de lider al Partidului Conservator în 7 iunie pentru a deschide calea pentru o competiţie pentru desemnarea succesorului său.

Până în prezent, 12 membri ai Parlamentului au declarat că vor candida la alegerile pentru desemnarea viitorului premier.

Taguri:
j corbyn,
d trump,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici