Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei britanice, anunţă că solicitările partidului său pentru susţinerea alegerilor anticipate au fost întâlnite

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, a informat marţi că cererile partidului său, pentru susţinerea organizării unor alegeri anticipate, au fost întrunite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

970 afișări
Imaginea articolului Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei britanice, anunţă că solicitările partidului său pentru susţinerea alegerilor anticipate au fost întâlnite

Corbyn afirmă că cerinţele partidului său pentru susţinerea alegerilor anticipate au fost întâlnite

"Am spus clar că suntem pregătiţi pentru alegeri şi susţinerea noastră depinde de eliminarea scenariului unui Brexit fără acord", a informat biroul acestuia.

"Am aflat acum că Uniunea Europeană a permis extinderea Articolului 50 până la 31 ianuarie, aşadar pentru următoarele trei luni condiţia noastră, privind eliminarea posibilităţii unui Brexit fără acord, a fost întâlnită. Urmează să lansăm cea mai ambiţioasă campanie pentru schimbări reale pe care a văzut-o ţara asta", a adăugat acesta.

Premierul britanic Boris Johnson vrea alegeri anticipate pentru a depăşi impasul politic referitor la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit Financial Times, Marea Britanie s-ar putea pregăti pentru organizarea alegerilor parlamentare în luna decembrie, după ce laburiştii au informat că vor susţine propunerea lui Boris Johnson.

Boris Johnson a declarat că, dacă va câştiga alegerile, se va asigura că acordul de Brexit, pe care l-a negociat cu Bruxellesul, va fi aprobat.

Partidul Laburist şi Partidul Naţional Scoţian au promis că vor organiza un al doilea referendum privind ieşirea din UE, în timp ce Partidul Liberal Democrat şi-a exprimat intenţia de a revoca Articolul 50.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici