Ursula Von der Leyen îndeamnă România să nominalizeze cât mai repede posibil un candidat pentru funcţia de comisar european

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, se aşteaptă ca, odată ce se va forma un nou guvern la Bucureşti, România să nominalizeze cât mai repede posibil un candidat la funcţia de comisar european, a afirmat Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Executivului UE.

432 afișări
Imaginea articolului Ursula Von der Leyen îndeamnă România să nominalizeze cât mai repede posibil un candidat pentru funcţia de comisar european

Oficial UE: Ursula Von der Leyen îndeamnă România să nominalizeze cât mai repede posibil un candidat pentru funcţia de comisar european

"Este urgent şi se aşteptă ca, odată ce va exista un guvern în funcţie în România, să trimită, cât mai repede posibil, un candidat, şi este în contact cu omologii săi din România în acest sens", a afirmat Andreeva, citată de site-ul Politico Europe.

Mandatul actualei Comisii Europene, condusă de Jean-Claude Juncker, este programat să se încheie pe data de de 31 octombrie, însă este probabil ca mandatul acesteia să fie prelungit cu o lună deoarece noua Comisie Europeană este incompletă, comisarii propuşi de Franţa, Ungaria şi România fiind respinşi de Parlamentul European.

"Până când va avea loc votul de confirmare [pentru întreaga Comisie Europeană], nu vom ştii când îşi va începe mandatul noua Comisie, dar potrivit ipotezei de lucru este momentan data de 1 decembrie", a explicat purtătorul de cuvânt.

Administraţia Emmanuel Macron l-a propus pe Thierry Breton ca reprezentant în Comisia Europeană, după ce prima propunere a Parisului, Sylvie Goulard, a fost respinsă de Parlamentul European.

La rândul său, Ungaria l-a propus pe Oliver Varhelyi după respingerea lui Laszlo Trocsanyi în Parlamentul UE.

Guvernul Viorica Dăncilă l-a desemnat pe Dan Nica pentru postul de comisar european, după respingerea Rovanei Plumb de către Parlamentul UE, însă această propunere nu a fost încă acceptată în mod formal, notează jurnaliştii de la Politico.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici