Joe Biden va efectua vizite în Ucraina şi în Turcia la mijlocul lui noiembrie

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, va merge la mijlocul lui noiembrie în Ucraina, după care în Turcia, unde problema privind apărarea oraşului sirian Kobane, situat chiar de cealaltă parte a frontierei, generează tensiuni între Ankara şi Washington.

117 afișări
Imaginea articolului Joe Biden va efectua vizite în Ucraina şi în Turcia la mijlocul lui noiembrie

Joe Biden (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În săptămâna care începe din 17 noiembrie, Biden se va deplasa în Ucraina, unde se va întâlni cu preşedintele Petro Poroşenko, a anunţat Casa Albă, luni, a doua zi de la alegerile legislative ucrainene marcate de o victorie zdrobitoare a partidelor prooccidentale dar umbrite în Estul separatist prorus de reluarea luptelor.

Ulterior, vicepreşedintele american se va deplasa în Maroc, apoi în Turcia, unde se va întâlni cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Paraşutarea de către Statele Unite de arme şi muniţii pentru combatanţii kurzi care apără oraşul Kobane, asediat de jihadişti din cadrul organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI), a generat tensiuni cu Ankara, care critică o decizie proastă a Washingtonului.

Săptămâna trecută, Turcia a anunţat că va permite forţelor irakiene peshmergas să traverseze teritoriul său pentru a veni în ajutorul Kobane, dar deplasarea încă nu a avut loc.

Potrivit presei turce, Erdogan acuză principalul partid kurd din Siria, Partidul Uniunii Democratice (PYD), considerat de Ankara drept o organizaţie teroristă, că nu vrea să ajute forţele peshmergas de teama de a nu-şi pierde influenţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici