John Kerry a făcut apel către autorităţile egiptene să pună în aplicare noua Constituţie

Secretarul de Stat american John Kerry a îndemnat Cairo, sâmbătă, să pună în aplicare drepturile şi libertăţile prevăzute de noua Constituţei, la puţin timp după aprobarea referendumului constituţional din Egipt cu peste 98 la sută din voturi.

142 afișări
Imaginea articolului John Kerry a făcut apel către autorităţile egiptene să pună în aplicare noua Constituţie

John Kerry a făcut apel către autorităţile egiptene să pună în aplicare noua Constituţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În contextul unei tranziţii (politice) în Egipt, Statele Unite presează Guvernul interimar egiptean să pună în aplicare pe deplin drepturile şi libertăţile care sunt garantate în noua Constituţie (...) şi să avanseze către reconciliere", a subliniat şeful diplomaţiei americane, citat într-un comunicat.

O proporţie de 98,1 la sută dintre egiptenii care au participat la referendumul constituţional din Egipt au votat în favoarea proiectului, iar rata de participare a fost de 38,6 la sută, a anunţat sâmbătă Comisia electorală.

Consultarea populară, organizată marţi şi miercuri, a avut loc în contextul unui val de represiuni sângeroase îndreptate împotriva susţinătorilor preşedintelui destituit de armată Mohamed Morsi şi în special a Fraţilor Musulmani, confreria sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici