Jucătorii şi antrenorul echipei de fotbal blocaţi într-o peşteră din Thailanda au fost găsiţi şi sunt în viaţă. Salvatorii au, însă, o veste proastă: Ar putea dura câteva luni

Cei 12 jucători ai echipei de fotbal de juniori şi antrenorul lor, găsiţi luni în viaţă de către salvatori, ar putea rămâne blocaţi în peşteră pentru câteva luni, sau ar putea să înveţe să folosească echipamentul scafandrilor pentru a ieşi la suprafaţă, relatează BBC.

3484 afișări
Imaginea articolului Jucătorii şi antrenorul echipei de fotbal blocaţi într-o peşteră din Thailanda au fost găsiţi şi sunt în viaţă. Salvatorii au, însă, o veste proastă: Ar putea dura câteva luni

Jucătorii echipei de fotbal blocaţi într-o peşteră din Thailanda ar putea rămâne acolo câteva luni. Din fericire, toţi sunt în viaţă

Echipele de salvare încearcă să găsească o soluţie pentru scoaterea din peşteră a celor 13. Cea mai bună variantă momentan este să îi înveţe pe copii să folosească echipamentul scafandrilor pentru a putea ieşi din subteran. Dacă acest plan nu funcţionează, copiii ar putea rămâne blocaţi în peşteră pentru câteva luni, până nivelul apei va scădea.

Experţii i-au avertizat pe salvatori că este foarte riscant să transporte copiii prin coridoarele inundate şi noroioase ale peşterii, unde vizibilitatea este aproape de zero. Chiar dacă scafandrii îi vor învăţa să le folosească echipamentul, operaţiunea este foarte riscantă pentru persoane neexperimentate şi slăbite.

Grupul a fost găsit de către doi scafandri britanici după nouă zile, pe o porţiune uscată din peşteră, la aproximativ patru kilometri de ieşirea din peşteră. Salvatorii încearcă marţi să reducă nivelul apei şi să le ducă provizii.

Un oficial al armatei a declarat că este foarte posibil să fie nevoiţi să trimită provizii pentru cel puţin patru luni, relatează Reuters.

Salvatorii încearcă să instaleze linii telefonice şi de electricitate înăuntrul peşterii pentru a le oferi copiilor şansa să vorbească cu părinţii lor, a declarat guvernatorul provinciei Chiang Rai, Narongsak Osotthanakon.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici