Jurnaliştii au consumat 26 de tone de produse în prima zi a summitului G20

Jurnaliştii au consumat 26 de tone de produse în prima zi a summitului G20, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Dmitri Peskov într-un briefing, relatează Itar-Tass în pagina electronică.

113 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii au consumat 26 de tone de produse în prima zi a summitului G20

Jurnaliştii au consumat 26 de tone de produse în prima zi a summitului G20 (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Peskov a anunţat că au fost acordate 1.401 de ecusoane de acreditare, iar în total au fost acreditaţi 1.882 de jurnalişti. El a spus că transportul jurnaliştilor se face pe apă, astfel ei petrec "timpul cu plăcere, după o muncă grea la centrul de presă".

"Până în prezent meteorii au efectuat 104 călătorii", parcurgând zilnic peste 100 de kilometri, a adăugat purtătorul de cuvânt referindu-se la nişte nave numite "meteori" care îi transportă pe jurnalişti spre centrul de presă din Strelna, la 15 kilometri distanţă sud-vest de Sankt Petersburg.

"În restaurant au fost deservite 1.500 de persoane într-o singură zi", a continuat Peskov, spunându-le în glumă jurnaliştilor: "mâncaţi mult".

El a declarat că acest summit a fost "organizat mult mai bine", decât cel din 2006, când, la Strelna, a avut loc summitul G8.

Potrivit agenţiei ruse RIA Novosti, centrul de presă al summitului G20 se află în apropierea Palatului Constantin. Aproximativ 500 de voluntari sunt implicaţi în activitatea acestui centru. Majoritatea jurnaliştilor nu au acces în palatul unde se desfăşoară summitul, fiind acordată prioritate fotografilor şi cameramanilor.

Mare parte dintre jurnaliştii veniţi din alte oraşe şi state s-au cazat la hotelurile oficiale ale summitului, unul dintre acestea fiind hotelul "Moskva", din Piaţa Alexandr Nevski, în centrul Sankt Petersburgului. Direct de la "Moskva" circulă "meteori", care îi transportă pe pasageri până la portul "Morskoi Fasad" ("Faţada Marină"), de pe insula Vasiliev. De acolo jurnaliştii pot lua o altă navă, pentru a ajunge la centrul de presă din Strelna.

Jurnaliştii sosiţi la Sankt Petersburg cu ocazia summitului G20 afirmă că sunt mulţumiţi de organizarea acestui eveniment şi că beneficiază de condiţii de lucru de calitate şi confortabile.

"Nu am fost la G20 mai înaite, dar am participat la alte evenimente internaţionale majore şi pot să compar. Aici totul este organizat la cel mai înalt nivel", a declarat un corespondent al ziarului elveţian Le Temps, Ram Etwareea.

Corespondentul-şef al televiziunii cehe de la Moscova Miroslav Karas a declarat că este mulţumit 95 la sută de organizarea acestui summit.

Centrul de presă este prevăzut pentru 3.000 de jurnalişti. Ei nu au voie să aducă cu ei mâncare la centru. Miercuri, jurnaliştii au avut în meniu bere, vinuri, salade, aperitive, mâncăruri din peşte şi alte cărnuri, pizza, paste şi îngheţată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici