Kadîrov vrea să renunţe la funcţia de preşedinte al Ceceniei pentru a pleca în Donbas

Preşedintele cecen Ramzan Kadîrov s-a declarat marţi dispus să demisioneze pentru a-i ajuta pe rebelii proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk, care formează împreună Donbas, în estul Ucrainei, relatează postul rus de televiziune Rossia 24, în pagina electronică.

1446 afișări
Imaginea articolului Kadîrov vrea să renunţe la funcţia de preşedinte al Ceceniei pentru a pleca în Donbas

Kadîrov vrea să renunţe la funcţia de preşedinte al Ceceniei pentru a pleca în Donbas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Intenţionez să-l rog pe preşedintele (rus Vladimir Putin) să mă lase să plec din această funcţie, pentru a merge în Donbas să apăr interesele cetăţenilor care luptă acolo", a declarat el, într-un interviu pentru postul NTV.

De asemenea, Kadîrov a menţionat că nu este îngrijorat de decizia autorităţilor de la Kiev de a deschide un dosar penal împotriva sa.

"Kievul poate spune orice, noi vom lua măsuri similare", a declarat liderul cecen.

Serviciul de securitate ucrainean a lansat săptămâna trecută o anchetă împotriva lui Kadîrov pentru ameninţări la adresa unor deputaţi ucraineni.

La rândul său, preşedintele Ceceniei a declarat că va lansa o procedură penală împotriva a trei deputaţi din Ucraina, care au pledat în repetate rânduri pentru destabilizarea situaţiei în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici