Kievul anunţă că a arestat un lider separatist în timp ce negocia achiziţii de armament

Serviciile Speciale ucrainene SBU au anunţat miercuri că a fost arestat un lider separatist în momentul în care acesta negocia achiziţionarea unor mitraliere grele şi altor arme, într-o cafenea, în regiunea Zaporijjia (sud-est).

284 afișări
Imaginea articolului Kievul anunţă că a arestat un lider separatist în timp ce negocia achiziţii de armament

Kievul anunţă că a arestat un lider separatist în timp ce negocia achiziţii de armament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Volodimir Kolosniuk, "primarul" autoproclamat al localităţii Gorlovka, unul dintre fiefurile separatiştilor în regiunea Doneţk, era însărcinat cu aprovizionarea cu armament a combatanţilor din centrul oraşului, conduşi de către liderul rebel Igor Bezler, alias Bies (demon, în ucraineană), un cetăţean rus care a beneficiat de o formare militară avansată, a anunţat SBU într-un comunicat.

El a fost arestat într-o cafenea din oraşul Berdiansk, în regiunea Zaporijjia, în timp ce negocia achiziţionarea unei încărcături de mitraliere grele, lansatoare de grenade, puşti mitraliere şi explozivi, în schimbul sumei de două milioane de grivne (aproximativ 124.000 de euro), potrivit aceleiaşi surse.

Volodimir Kolosniuk, care a încercat să opună rezistenţă forţelor de ordine, urmează să fie cercetat pentru "crearea unei organizaţii teroriste", a mai anunţat SBU. El este suspectat că a participat la atacuri asupra forţelor armate ucrainene angajate în "operaţiunea antiteroristă" aflată în curs în estul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici